Ἀγορά Ἰδεῶν

22 5

Ὃ,τι είναι σημαντικό, ἂρα ἒχει και ἐνέχει σημασία, εἶναι οἱ Ἰδέες. Ἰδέες που σφυρηλατοῦν τη ζωή μας μεταμορφώντας την, εὐκταῖον, σε ὓπαρξη. Ἰδέες που παίρνουν ζωή και μορφή μέσα ἀπό την ἲδια τη ζωή και τον ὁρίζοντά της. Μῆκος, Πλᾶτος, Βᾶθος και Ὓψος οἱ συντελεστές των. Με γνώμονα τον ὑπερθετικό της ἀπάντησης στο «Πώς;» βελτιώνεται η παρ-οὐσία μου;Ῥητορικῶς, με την ἀριστεία. Ὁ ὑπερθετικός.

Και ἡ Ἀγορά, ἐδῶ και ὃπου ὑπάρχουν Ἰδέες ὂχι με την ἒννοια τῆς ἀγοραπωλησίας. Οὒτε τοῦ κόστους, ἂν και ἐμπεριέχεται. Ἀλλά με την κυρίαρχη ἒννοια τῆς αὑτῆς ἐτυμολογίας. Ἐκ τοῦ «ἀγείρω», συγκεντρώνω. Συγκέντρωση, λοιπόν, ἂθροισμα, συνύπαρξη κι ἀνταλλαγή των. Γιατί μετά το «α» ἀκολουθεῖ το «ε», και τότε το «ἀγείρω» μετα-μορφώνεται σε «ἐγείρω», με διπλή ἀνάγνωση. Ἐδῶ, ὃ,τι ἐνδιαφέρει εἶναι ἡ δεύτερη ἀνάγνωση’ ὃπου ἡ μετάβαση δεν εἶναι ἀπαραίτητα ὀμαλή κι ἢπια κι ἑπομένως χρειάζεται, ἐνίοτε κι ἐπιβάλλεται, για να γίνει πλήρως κατανοητή στο νόημά της, να προστεθεῖ και ἡ πρόθεση ἐκ στην ἂλλη μορφή της.

Οἱ Ἰδέες εἶναι [σαν την] Τέχνη. Ὀφείλουν να σε ἐξεγείρουν, ὃπως ἓνα Ἒργο της. Ἂν ὂχι εἶναι ἁπλές προ-τάσεις ή παρα-στάσεις. 

Οἱ Ἰδέες εἶναι ὁ ῥυθμός και ὁ παλμός τῆς Ὓπαρξης.

Ἀγορά ὁ χῶρος, ψηφιακός, γάρ, και το μονοπάτι…

Ἡ ἀνάγνωση και ἀπόδοση τῆς πραγματικότητας μέσα ἀπό την ἲδια ὀπτική και ἐκφραστική (ἀ)γωνία.

Καλῶς ἢλθατε…

 

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s