Δημιουργική Καταστροφή.

350 εγγραφές 3 Μνημόνια 1 Καταστροφή.

Ο έμπορος της Βενετίας

Ό,τι αποτυπώνει στο γράφημά της η WSJ δεν απηχεί παρά την εικόνα της αγοράς σχετικά με την αποπληρωμή του «χρέους» της χώρας, όπως αυτό σχεδιάστηκε, οργανώθηκε, δρομολογήθηκε και εκτελείται, συστημικά και συστηματικά, από το 2009 μέχρι και σήμερα.

Ό,τι δεν αποκαλύπτει είναι η απόπειρα απόλυτης καταστροφής ενός λαού, των δομών της κοινωνίας του, των παραγωγικών του δυνάμεων, της κοινωνικής βίας που υποκρύπτεται στις μετρήσεις των αυτοχειριών και της πρωτοφανούς εγκληματικότητας, της ανεργίας σε δυσθεώρατα ύψη, της αλλαγής -καλύτερα, της απόπειρας αλλαγής ενός λαού, μέσα από ένα κράτος μισ και ανθελλήνων, χωρίς συνείδηση, χωρίς κουλτούρα, χωρίς Παιδεία. Έρμαια του ίδιου θεού που προστατεύει εκτός από το εμπόριο και τους κλέπτες. Ό,τι σημαίνει και ό,τι συνιστά η Αγορά και ο τρόπος λειτουργίας της. Εμπόριο και Κλοπή, ληστρική, κάθετη και οριζόντια καθ’όλη τη διαστρωμάτωση της ελληνικής κοινωνίας.

7 χρόνια μετά [2009-2015]

4 πρωθυπουργοί μετά [εκλεγμενοδιορισμένοι]

350 εγγραφές

3 Μνημόνια

1 Καταστροφή.

Χωρίς να είμαι σίγουρος ότι έχει τελειώσει η τραγωδία, το δράμα με τον γέρο Σάυλοκ επαναλαμβάνεται όσο διαρκεί το γράφημα. Όσο διαρκεί ο εμπαιγμός. Το παίγνιον ενός λαού στις Αγορές…

«Οι έμποροι της πατρίδας τους»…

http://graphics.wsj.com/greece-debt-timeline/

Advertisements
This entry was posted in Ἑλλάς, Οικονομία and tagged , , , , . Bookmark the permalink.