Ἀπό τη Μεγάλη Ἑλλάδα

10 02 IIII

Ὁ Ἀκράγαντας

Το’ χει ὁ μῆνας. Το φέρει, ἂλλωστε, στ’ ὂνομά του. Κι ὁ τρέχων κι ὁ ἑπόμενος. Ἀκολουθώντας τα ἲχνη τῶν Ρωμαίων Αὐτοκρατόρων, Ἰούλιος και διάδοχος [μῆνας] Αὒγουστος δεν θα ἒπρεπε να ὑπολείπονται στα γνωρίσματα και τα χαρακτηριστικά που ἀνέδειξαν την ποιότητα αὐῶν τῶν ἀνδρῶν στο ὓπατο ἀξίωμα τῆς αὐτοκρατορικῆς κλίμακος.

Και τι ἒχουν ἀφίσει ὡς παρακαταθήκη; Μα τι ἂλλο πιο γνωστό ἀπό την Pax Romana, τη ΡωμαΙκή Είρήνη, δηλαδή, σε ὃλη την ἀκτογραμμή τῆς Δυτικῆς και τῆς Κεντρικῆς Εύρώπης και τῆς Βόρειας Ἀφρικῆς ἀπό τις Ἡράκλειες Στῆλες μέχρι και τις ἀκτές τῆς Ἀνατολικῆς Μεσογείου ἓως και το Στενό τῆς Μάγχης και λίγο πιο ψηλά.

Με τους ἲδιους ὂρους, δυστυχῶς,  το παίγνιον τῆς Ἱστορίας θα ἐγγράψει αὐτούς τους μῆνες ὠς τους πιο σημαντικούς τόσο για την Ἑλληνική Ἱστορία τῆς Κύπρου, θα ἀκρωτηριαστεῖ, κιόλας ἀπό το 1821 και μετά το 1878 και το 1914 και χρονικά ἐγγύτερα, το 1974,  χωρίς να δολοφονηθεῖ, ἀκόμα (;) ἐκ τῶν ἒσω, ἀκόμη και σήμερα, ἐν ἒτει 2017 ἀπό «πληρωμένους» «συγγενεῖς» Γάιους και Βρούτους…

Με τους ἲδιους ὂρους, εὐτυχῶς, το παἰγνιον τῆς Ἱστορίας θα ἐγγράψει αὐτούς τους μῆνες ὠς τους πιο σημαντικούς ὂσο και για την εὐρωπαϊκή και παγκόσμια Ἱστορία, καθώς σαν σήμερα, το 1943, στις 10 Ἰουλίου ξεκίνησε για να ὁλοκληρωθεῖ ἓνα μῆνα, περίπου, ἀργότερα μία ἀπό τις σημαντικότερες σπουδαιότερες και ξεχωριστές πολεμικές ἐπιχειρήσεις. Αὐτή τῆς Σικελίας.

Με τη μεγαλύτερη ἁρματομαχία στην Παγκόσμια Ἱστορία να διεξάγεται, ἢδη, στις πεδιάδες του Κουρσκ οἰ Σύμμαχοι με ἓνα τολμηρό στη σύλληψη κι ἀκόμη περισσότερο στην ἐφαρμογή με την κωδική ὀνομασία «Husky» θα πραγματοποιήσουν κάτι πρωτὀγνωρο για τα δεδομένα τῆς Ἠπείρου μεσοῦντος τοῦ Β΄ Π.Π. και με την ὑπεροχή τοῦ Ἂξονα να εἶναι ὑπό αἲρεση μεν ἀλλά ἀδιαμφισβήτητη πέραν τῆς Ἀφρικῆς, ἐπιχειρώντας την κατάληψη τῆς Σικελίας ὢστε να ἀκολουθήσει ἡ «ἀνάβαση» στο γεωγραφικό ἀνάγλυφο τῆς ἰταλικῆς «μπότας», να σταθεροποιηθοῦν οἱ θαλάσσιες ἀρτηρίες καθαρές και ὑπό τον ἒλεγχο τῶν συμμαχικῶν δυνάμεων και να ἀποσταθεροποιήσουν τη φασιστική Ἰταλία σε πιο ἀντιφασιστικές και ἀντιναζιστικές πολιτικές μέχρι και να την προσαρτήσουν με το μέρος τους.

Και ἡ Ἐπιχείρηση στη Σικελία θα μείνει σε περίοπτη θέση στην Ἱστορία.

Για τα πρόσωπα που ἒλαβαν μέρος στο σχεδιασμό την ὀργάνωση και την ἐκτέλεσή της. Θα ἀναδειχθεῖ ἡ ἐμπειρία και ἡ εὐφυΐα τους και στη Νορμανδία ἓως και την ἀναρρίχησή των στο ὓπατο ἀξίωμα του Προέδρου τῶν ΗΠΑ, μετά τη λήξη τοῦ Β΄ Π.Π. [Ντ. Αϊζενχάουερ].

Για την ἒκβαση τοῦ ἀποτελέσματος. Νικηφόρος για τις συμμαχικές δυνάμεις.

Για το χῶρο τῶν Ἐπιχειρήσεων. Στη Σικελία. Στη Μεγάλη Ἑλλάδα…

Ancient_Greek_Colonies_in_Magna_Grecia

Ἡ Μεγάλη Ἑλλάς

Magna_Graecia_ancient_colonies_and_dialects-el.svg

Ἡ Μεγάλη Ἑλλάς

Ἐκεῖ, ὂπου το ἐμπορικό δραστήριο καινοτόμο ρηξικέλευθο πνεῦμα τῆς Ἑλλάδος τοῦ 13ου π.Χ. αἰῶνος θα σπρώξει Ἓλληνες ἀπό την Εὒβοια ὡς τη Σπάρτη και ἀπό τη Νάξο μέχρι και τη Φώκαια κι ἀπό τη Κολοφῶνα ὡς την Κόρινθο τα Μέγαρα και τη Ρόδο να ἱδρύσουν ἐμπορικούς σταθμούς λιμάνια που ἀργότερα θα γίνουν ἀποικίες – κέντρα τοῦ ἑλληνικοῦ πνεύματος, γλώσσης, ἀξιῶν, τοῦ ἐν δυνάμει ἑλληνικοῦ κοσμοπολιτισμοῦ ἒξω άπό τη μητρόπολη. Και θα συγκροτήσουν Μία Νέα Ἑλλάδα, μεγαλύτερη σε μέγεθος ἀπό τις πόλεις-κράτη, πλουσιότερη σε συναλλαγές, ἐγγύτερα στην «καρδιά» τῆς Ἠπείρου ὣστε να ὀνομαστεῖ «Μεγάλη Ἑλλάς» ἐν συγκρίσει με τα διασπασμένα κομμάτια τοῦ αὐτοῦ μωσαϊκοῦ στον καθ’ἡμᾶς χῶρο.

10 02 V.jpg

Ἡ Ἰταλία φωτογραφημένη άπό τον ΔΔΣ σε ὓψος 320Km.

Και θα ἐπιχειρηθεῖ, παράτολμα, [εἶναι ἀλήθεια] να ἑνοποιηθεῖ ἡ Σικελία με τον ἀθηναϊκό κοσμοχῶρο, ὃταν ὁ Ἀλκιβιάδης θα συλλάβει την ἰδέα μιας ἐκστρατείας ἀπό την ὀποῖα δεν γύρισε πίσω κανείς, ἀποδυνάμωσε την Ἀθῆνα, χαλύβδωσε τη Σπάρτη να τελειώσει τον πιο μακροχρόνια αἰμοσταγῆ ἐμφύλιο μας Πόλεμο, τον Πελοποννησιακό, στο μέσον τοῦ ὁποίου ἒλαβε χώρα ἡ περίφημη «Σικελική Ἐκστρατεία»…

Γέλα, Ἀκράγας, Κατάνη, Μεσσήνη, Ταυρομένιον, Ἱμέρα, Πάνορμος, Συρακοῦσες…

Ὃπως και τότε με την ἲδια ὀνοματοδοσία και στους χάρτες τῶν συμμαχικῶν ἐπιχειρήσεων. Μα και τώρα, στην ἀπόβαση στη Σικελία, ἢμασταν και πάλι Παρών, με το Βασιλικό Ναυτικό, μέρος τῶν 3.500 πλοίων τῶν Συμμάχων [πού οἱ 200, συνολικά, τριήρεις τοῦ Ἀλκιβιάδη και τοῦ Νικία!!!] με τα ἀντιτορπιλικά «ΑΔΡΙΑΣ», «Β. ΟΛΓΑ», «ΠΙΝΔΟΣ», «ΚΑΝΑΡΗΣ», «ΜΙΑΟΥΛΗΣ» και την κορβέτα «ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ», με ἐπικεφαλής τῶν Ναυμάχων τοῦ Γένους τους Πλωτάρχες Μπλέσσα, Φοίφα, Δαμηλάτη, Νικητιάδη και τον Ἀντιπλοίαρχο Μανωλάτο, να διαπλέουν τα ἲδια νερά για να καταδείξουν τη Ναυτοσύνη και το «Μέγα το τῆς θαλάσσης κράτος» ἀπό την Ἀργοναυτική κιόλας Ἐκστρατεία στη, νεώτερη, Σικελική.

Και θα πετύχει τους ἀντικειμενικούς σκοπούς της βάζοντας ἓνα λιθαράκι για την ἀπελευθέρωση τῆς Εὐρώπης ἀπό τους αἰμοσταγεῖς συγγενικά Φασισμό και Ναζισμό. Σε λίγο θα ἀκολουθήσει και ὁ τρῖτος πόλος, ὁ κομμουνισμός…Μόνον που θα χρειαστεῖ μισό περίπου ἀκόμα αἰῶνα…για να πέσει.

236423-depth_of_field-nature-animals-landscape-dog-Siberian_Husky-water-trees-forest-mist-reflection-clouds-alone-blue-lake.jpg

Σιβηρικό Husky

Στη Γέλα τῆς Σικελίας ἒγινε το πρῶτο ἀεροπρογεφύρωμα τῶν Συμμάχων, το 1943, με την κωδική ὀνομασία «Husky». Στη Γέλα τῆς Σικελίας ὁ μέγας Ποιητής Αἰσχύλος θα τελευτήσει το βίο του, ὂταν μια χελῶνα !!! Θα τον ὀδηγήσει στην Ἀθανασία, με σταθμό του, τη Μάχη του Μαραθῶνα το 490 π.Χ. για την ἀπελευθέρωση τῶν Άθηνῶν και τῆς Ἑλλάδος ἀπό τους Πέρσες.

Χοηφόρος ὃλη ἡ Σικελία και μέχρι τη Ν[ε]άπολη και τη Ρώμη.

Με την ὑποσημείωση τοῦ Ἑσπερινοῦ, ἐκεῖ στα μέσα του 13ου αἰῶνος μ.Χ., ἓνας πετεινός, ἒνα husky, ἓνας ἀετός και μία χελῶνα συμβολογράφουν την Ἑλλάδα, τη Μεγάλη Ἑλλάδα μέχρι και σήμερα…

Παῖδες τῆς Παρθενόπης…

Γιατί η Ἑλλάς δεν χωράει σε συμβατικά σύνορα. Εἲμαστε Παντοῦ στο Χῶρο του Χρόνου.


Husky Operations Plan Sicily

Aspects of the Allied Invasion of Sicily, 1943

Sicily and the Surrender of Italy

OPERATION HUSKY

Operation Husky – The Allied Invasion of Sicily

 

 

Ἀθῆνα, 10 Ἰουλίου 2017.

This entry was posted in 1943, 2017, Ἑλλάς, Ὑποδομές, Έρευνα, Όπλα, Ασφάλεια, Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος, Διπλωματία, Δικαιοσύνη, Επιστήμες, Επικαιροποίηση, Ευρώπη, Θρησκεία, Ιστορία, Ιταλία, Ιούλιος, Κοινωνία, Προσωπικότητες, Πόλεμος, Σικελική Ἐκστρατεία and tagged , , , , . Bookmark the permalink.