Ἒλευσις Διός…

Στις 27, Σάββατο,

Υποδοχή από τον «Δία» με στοιχεία από τον «πορτοκαλί», πυρφόρο, GE να γεμίζει με χρώματα το βαρύ ουρανό, στην ΑΒ Δεκελείας, υπεράνω ο «Ζευς», κάτω τρέχοντας στ’ αλώνια του Τατοΐου η οικογένεια μέχρι την πίστα.

Συγκλονιστικές, οι στιγμές της διελεύσεως του «Διός», αποτίοντας φόρο τιμής, κατά την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου, κλείνοντας την επίδειξη, με τον αποχαιρετισμό για τους πεσόντες Αεροπόρους Ικάρους, υπό τον «Ήλιο Θεό».

Μοναδική η συνάντηση με τον Σμηναγό Ανδρουλάκη και ο διάλογος.
«Πετώντας με τον αθάνατο «Δία», γίνεσαι ημίθεος για εμάς τους θνητούς.
Στο πρόσωπό σου, βλέπω όλη την Ιστορία της Π.Α., από τον Καμπέρο και τον Αργυρόπουλο, εκπροσωπώντας το παρόν της «οικογένειας» που λέγεται Π.Α., μέχρι και το αύριο στις νέες γενιές που είναι εδώ και είναι το μέλλον της Π.Α.
Άλλωστε, το σύνθημα μας είναι «Αιέν Υψικρατείν».
Καλές πτήσεις και καλές προσγειώσεις».
Το χαμόγελο πηγαίο και αυθόρμητο μαζί και η σεμνότητα του Μέτρου.

Ο «Δαίδαλος», ο «Πήγασος», ο «Ινδιάνος» Chinook μάγεψαν και τρέλαναν τους μυημένους.
Άψογα τα ακροβατικά σμήνη, από τα 19χρονα έως και τα 79χρονα, που μάς χάρισαν στιγμές από το ταλέντο τους.

Για τις λοιπές αποστολές, μόνον και μάλλον, που ιδρώνουν τη φόρμα και τίποτα άλλο, η μόνη αναφορά είναι η πρώτη επίσημη επίδειξη στους ελληνικούς ουρανούς ρωσικού Mig-29, με τα χρώματα της Πολωνίας, η έντονη μυρωδιά κηροζίνης από τους RD-33 μαζί με το βαθύ πορτοκαλί κάθε φορά που έπαιρναν στοιχεία και η «τέλεια» σιλουέτα του αεροσκάφους, αναγνωρίζοντας την αξία όλων όσοι το «έχτισαν».

Κλείνοντας, εισηγούμαι την εισαγωγή του όρου «Αεροχορογραφία» στην ομάδα του «Διός», γιατί περί αυτού πρόκειται και αυτήν βλέπουμε να εκτυλίσσεται και με αυτήν χαιρόμαστε κι επιπλέον, ό,τι έκανε ο Θέσπις και οι τρεις τραγικοί, στα λόγια, και με τον χορό, στα λυρικά στοιχεία του δράματος, στην πράξη, το ίδιο, εμπράκτως, δρουν και πράττουν, χαρίζοντας ρίγη συγκίνησης, ενθουσιασμού και χαράς στους λάτρεις της Αεροπορικής Ιδέας, οι Έλληνες Ίκαροι.

Στην ομάδα του AFW, φέρτε τα «χελιδόνια» και τους «Ιππότες», φέρτε όσα χρώματα θέλετε, «κόκκινα» με ή χωρίς βέλη, «τρία» ή και «τέσσερα», φέρτε και τους «κεραυνούς», κλείστε και για τρεις ημέρες μία μεγάλη ΑΒ ή και τον Βενιζέλο, και αφήστε τους να χορεύουν, για πάρτη μας.

Τους κεραυνούς και ό,τι πετάει τους έχει και τους κρατεί ο πατέρας των θεών και των ανθρώπων, ο Ζευς.

Διδάσκοντας Αεροπορική Κυριαρχία τα εγγόνια του Ίκαρου και του Δαίδαλου, παντού. Αεροπορική Ελληνική Κυριαρχία.
Ακόμη και τ’ αρκτικόλεξα μαρτυρούν την Καταγωγή…

Κυρίες, κύριοι «Έλευσις Διός»…
Π.Α. – Αιέν Υψικρατείν

Στις μορφές που μάς περιβάλλουν μάς αγκαλιάζουν μάς σκέπουν…

https://www.youtube.com/watch?v=LYXux-AuEdU&feature=youtu.be

https://www.youtube.com/watch?v=lB8Iy3IE1IM

Σαν σήμερα, αναδημοσίευση από το Facebook, στις 27 09 2014.

Advertisements
This entry was posted in 2014, Κατηγοριοποίηση, Παράδοση, Παιδεία, Πολεμική Αεροπορία, Σεπτέμβριος and tagged , . Bookmark the permalink.