Στους λειμώνες – Las Vegas

Η είδηση στο πρώτο άκουσμά της ανατριχιαστικά συγκλονιστική, ανάμεσα στα θύματα και τον μακελάρη εκτελεστή, για τη:

Σύγκρουση χαρακτήρων, σύγκρουση ηλικιών, σύγκρουση προτεραιοτήτων δοσμένη σ’ένα προεπιλεγμένο ραντεβού θανάτου, εκεί στο χωρόχρονο του Λας Βέγκας, στο σταυροδρόμι της ψυχαγωγίας και της διασκέδασης και στον σκοταδιστικό μηχανισμό του νου, ακολουθώντας αντίστροφη πορεία και μετά την ώρα μηδέν’ τα θύματα προς τον ουρανό κι ο θύτης με την καταβύθισή του στην άβυσσο του Άδη.

Χαπακωμένος ή μη, βετεράνος ή μη, εκτελούσε με ψυχραιμία το πλήθος, χτυπώντας συνειδητά τυφλά. Το ίδιο συνειδητά και η αντίστροφη πορεία προς τους λειμώνες του Φωτός για τα θύματα και προς τον εωσφορικό λειμώνα για τον δράστη. 

Άλλωστε, έτσι είναι και το όνομα της πόλης, πάντοτε από την ίδρυσή της στον πληθυντικό, για να δείξει την πληθωρικότητά της στον πλούτο  τη δόξα και τη φήμη, τις τρεις μετρήσιμες ποιότητες που ορίζουν την ποιότητα ζωής του δυτικού ανθρώπου και που μάς έκανε να ξεχάσουμε την ετυμολογία των πρώτων ισπανών  κατακτητών, εκεί πίσω στον 19ο αιώνα, όταν και πρωτοαποίκιζαν τις πεδιάδες της Νεβάδα εκεί στη Δύση, τους λειμώνες [Λας Βέγκας] της Δύσης και τ’ Ουρανού…

This entry was posted in 2017, Όπλα, Αμερική, Βόρειος Αμερική, ΗΠΑ, Ιστορία, Κοινωνία, Οικονομία, Οκτώβριος, Πόλεμος, Παράδοση, Πολιτισμός, Σαν σήμερα, Τρομοκρατία, Φιλοσοφία. Bookmark the permalink.