ΕΠΟΣ ΑΕΚ 1968 – 2000 – 2018.

Μόλις χθες στεφθήκαμε πρωταθλητές Ἑλλάδος στο ποδόσφαιρο. Μόλις σήμερα πανηγυρίζουμε ως πρωταθλητές Εὐρώπης στο μπάσκετ, ἀκριβῶς, πενήντα χρόνια ἀπό το ἐπικό παιχνίδι ἀπέναντι στη Σλάβια Πράγας, με το τελικό σκορ 89-82, όχι απλώς να μάς στέφει Κυπελλούχους Εὐρώπης ἀλλά για πρώτη φορά ἡ ΑΕΚ ἂνοιξε την αὐλαῖα τῶν πρωταθλημάτων στην Ἑλλάδα σε ὃλα τα ὁμαδικά ἀθλήματα και δικαίως και το προσωνύμιο πού τής ἀποδόθηκε «Βασίλισσα».

Ἀπό ἀπόψε ἡ «Βασίλισσα» ΑΕΚ κάθεται για τρίτη φορά στη μπασκετική ἱστορία της στο θρόνο τῆς Εὐρώπης. Σ’ ἓνα παιχνίδι μονόλογο, ὃπου ἡ ἓδρα, ὁ παλμός και ἡ ψυχή τῶν ΑΕΚτζήδων που πλημμύρισαν το κλειστό γήπεδο «Νίκος Γκάλης» τοῦ ΟΑΚΑ δεν ἂφηναν κανένα περιθώριο στους «ἐκλεπτυσμένους» Μονεγάσκους στις κερκίδες ἀλλά και ἀδύναμους στο παρκέ να ἀναχαιτίσουν το πέρασμα τοῦ Δικέφαλου.

Και ἡ ὁμάδα με τη φανέλα τοῦ Άμερικάνου να ὑπενθυμίζει το μεγαλεῖο τῆς προσφορᾶς και τοῦ χρέους, και μαζί και ἡ ἑπόμενη γενιά τοῦ Γκούμα και τοῦ Γκέκα μαζί με μία ψιλόλιγνη φιγούρα του Κυριάκου Ραμπίδη να χτίζει την ΑΕΚ που μεγαλουργούσε στα γήπεδα ὣσπου την κληροδότησε στον Χατζή και τον Κακιούζη ἐκεῖ στη Λωζάνη, ἡ δεύτερη κούπα «Σαπόρτα» και μαζί ξανά στο σημεῖο ἀναφορᾶς, το Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο και να φτάσουμε στο δίδυμο χάριν τοῦ ὁποίου ἡ ΑΕΚ ἀνεδείχθη Πρωταθλήτρια Εὐρώπης στο νέο θεσμό τοῦ εὐρωπαϊκοῦ μπάσκετ, αὐτόν τοῦ Championsleague, τον πατέρα και υἱό Σάκοτα. Μορφές ἀξιοπρέπειας, ἢθους και ἡγεσίας ἀπό τον πάγκο στο παρκέ και τοὒμπαλιν. Μαζί, φυσικά και ὃλη ἡ ὁμάδα πού μάς ὁδήγησε στην κορυφή τῆς Εὐρώπης, μέχρι και την ἑπόμενη φορά… που τα λόγια του Γεωργίου θα συγκινοῦν θα συγκλονίζουν και θα συνεπαίρνουν για το «Τρίπτυχον» που διεμορφώθη

ΑΕΚ ΕΛΛΑΣ ΕΥΡΩΠΗ

Who’s the boss?

Πιες για το Κύπελλο σαμπάνια…

Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο 1968 – 2000 – 2018

Ἐμπρός Ἀητέ – Δικέφαλε… 

Opera Snapshot_2018-05-07_194500_www.youtube.com.png

Ἡ 12άδα τοῦ θριάμβου

ΑΕΚ. ΑΕΚ. ΑΕΚ.

ΑΕΚ. Ἀθλητική Ἓνωσις Κωνσταντινουπόλεως.

ΑΕΚ. Αὐτοκρατορία Ἑλλήνων ΚοσμοΚρατοΠολιτών.

ΑΕΚ. .&-

Ὃταν ἡ 1η εἶναι ἡ 3η…

ΑΕΚ Γερά Βασίλισσα Ξανά και Ξανά και Ξανά

Μονακό – ΑΕΚ 94-100 ● Full Game ● BCL Final ● 6/5/18

Αθήνα, 06 05 2018

This entry was posted in 2018, Ἑλλάς, Basketball, ΑΕΚ, Αθλητισμός, Αθλητικές Διοργανώσεις, Ιστορία, Κοινωνία, Μάιος, Προσωπικότητες, Παράδοση, Παιδεία, Πολιτισμός, Σήμερα, Φωτογραφία. Bookmark the permalink.